Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" Лион излезе начело във Франция след грешката на "Пари Сен Жермен"

Защитниците на "Троа" не успяха да се справят с младите нападатели на "Олимпик" Лион при успеха на гостите с 2:1
Снимка: БГНЕС

 

"Олимпик" Лион взе аванс на върха във френската Лига 1 от 2 точки пред "Пари Сен жермен", след като спечели с 2:1 като гост на закъсалия в класирането отбор на "Троа". Така Лион вече е 1-ви в класирането с 41 точки от 20 мача, пред "Пари Сен Жермен" с 39 и "Олимпик" Марсилия с 38 и мач по-малко.

И двата гола за отбора на Лион дойдоха след центриране от корнер, като халфът Максим Гоналон и Самуел Умтити се разписаха за победителите. Ветеранът Бенжамен Ниве изравни, които имат едва 2 победи от началото на първенството.

И докато при "Пари Сен Жермен" постоянно се търси решение на проблемите с купуването на нови играчи, то и двамата голмайстори за Лион идват от юношеските формации на клуба и за тях не са плащани пари. За 19-годишния Умтити това е първи гол в професионалния футбол, а за Гоналон - трети. В същото време скандал е на път да се разрази между футболната федерация на Гана и "Олимпик" Марсилия, след като се оказа, че Андре Айю е в групата за неделната среща от Лига 1 като гост на "Сошо". Айю отпадна от селекцията на своята страна
заради лошо физическо състояние, но сега се оказва, че няма никакви проблеми и ще играе за марсилци. Очаква се реакция на Футболната асоциация на Гана, която и преди имаше съмнение за истинността на твърдението на французите.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени