Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" Лион пропусна шанса да се откъсне в класирането във Франция

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидерът във френското първенство по футбол "Олимпик" Лион изпусна шанс да увеличи преднината си срещу преследвача "Пари Сен Жермен", след като завърши при нулево равенство своя мач от 21-ия кръг срещу "Евиан" Тонон Гаяр. "Пари Сен Жермен" е втори в Лига 1 и изостава на три точки от "Олимпик" Лион, но столичаните могат да се завърнат начело на временното класиране по голова разлика при победа над четвъртия "Бордо" в неделя.

Халфът Йоан Гуркюф пропусна най-чистото положение за 7-кратните шампиони на Франция през първото полувреме, след като негов красив удар от воле пропусна целта със сантиметри. Нападателят Александър Лаказет пък не успя да се разпише след близо час игра, когато се озова сам срещу вратаря на гостите Стефан Андерсен. С това домакините от Лион не успяха да превърнат своето териториално предимство в голове.

Равенството изкачи "Евиан" с две места над зоната на изпадащите преди останалите мачове от 21-ия кръг. В дербито на уикенда, "Олимпик" Марсилия посреща защитаващият своята титла "Монпелие".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени