Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бетис" и "Атлетик" (Билбао) не можаха да се победят в Испания

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Атлетик" (Билбао) спря негативна серия от три поредни загуби в испанското първенство по футбол, след като стигна до равенство 1:1 срещу "Бетис" в последен мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. Нападателят на севилците Рубен Кастро вкара първия гол още във втората минута от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на вратаря Горка Ираисос срещу Салва Севия на границата на наказателното поле. Домакините продължиха да доминират през първото полувреме, но не стигнаха до гол, което беше наказано от баските. Те изравниха чрез Ариц Адурис, който беше точен в 41-та минута.

"Атлетик" игра доста силно през втората част и само добрите спасявания на Адриан Сан Мигел сложиха край на мача при резултат 1:1.

Започнахме мача с гол пасив и това промени нашите планове. Но ние знаехме как да реагираме и успяхме да стигнем до равенство. Мисля, че направихме достатъчно и за победа, но топката просто не искаше да влезе в тяхната врата, каза голмайсторът на баските.

Адурис и Кастро имат по 12 гола в Примера след 20 кръга, с което делят четвъртото място в листата на реализаторите. "Бетис" е на същата позиция и в генералното класиране, докато "Атлетик" се изкачи на 15-о място и на четири точки над зоната на изпадащите.

Не сме доволни от настоящата ситуация и всички заедно се опитваме да я променим. Не знам защо, но просто не успяваме да стигнем до победа, добави Адурис.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна