Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев: Трябва да играем по-добре в защита

Старши треньорът на "Левски" Илиан Илиев не е доволен от играта в защита на "сините" до момента
Снимка: БГНЕС

"Левски" трябва да подобри играта си в защита и именно това ще бъде целта на втория подготвителен лагер в Кипър, заяви старши треньорът на отбора Илиан Илиев. Неговият тим загуби с 0:2 от швейцарския "Аарау" и завърши наравно 3:3 срещу чешкия "Виктория" Пилзен в първите две срещи от календарната година.

Всички сме доволни от това, което свършихме. Единственото лошо беше контузията на едно от младите момчета, което показа добри неща в подготовката. Сега ще починем няколко дни и се завръщаме да играем контроли, защото има доста неща да оправяме в дефанзивен план и на други места. Когато имаме топката, изглеждаме добре, но трябва да я връщаме по възможно най-бърз начин. Не искам да коментирам миналите мачове, защото те са контроли и не е хубаво да бъдат давани оценки. Доволен съм от всички, въпреки че новите малко по-трудно се адаптират. Надявам се това да се случи по време на мачовете от втория лагер, заяви Илиев при пристигането на отбора на летище "София".

"Левски" търси още един офанзивен халф, но към момента новото попълнение изглежда далеч от "сините". Илиев каза, че този футболист няма задължително да бъде привлечен.

Все още не е сигурно дали можем да го вземем този човек, който сме избрали, но ние не бързаме, за да не съжаляваме. Малко се забавиха нещата, но ние искаме човек, който ще ни свърши работа, добави той.

Думите му потвърди и изпълнителният директор Иво Тонев, като според него "сините" следят трима футболисти на позицията полузащитник.

Наблюдаваме трима футболисти, като към двама обръщаме по-сериозно внимание. Предстои да вземем решение кого да привлечем и да го вземем в отбора. На всяка цена няма да вземем играч, но лично аз си мисля, че ще вземем. Първият лагер завърши, а работата на треньорите и футболистите беше добра, заяви Тонев.

Той добави, че все още не е напълно наясно за случилото се между неговия съветник Иван Вуцов и старши треньора Илиан Илиев.

В момента мнение нямам, освен това, което четох в Кипър. Ще имаме разговори преди заминаването за втория лагер, каза още той.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна