Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) измъкна 2:2 при гостуването си на "Шахтьор" в Украйна

Хумелс вкара 3 минути преди края за "Борусия" (Дортмунд) при гостуването на "Шахтьор" (Донецк) (2:2) в среща от Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

 

"Борусия" (Дортмунд) на два пъти изравняваше резултата и в крайна сметка си тръгна с 2:2 при визитата си на "Шахтьор" (Донецк) в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Матс Хумелс изравни три минути преди края на редовното време и даде много сериозен аванс на германските шампиони за реванша, който ще се играе на 5-и март. Хумелс вкара със силен удар с глава в 87-ата минута, след като Марсел Шмелцер центрира топката от корнер. Иначе домакините откриха резултата в 31-вата минута, след като Дарио Сърна вкара от фаул. Капитанът на "Шахтьор" прати топката над стената и вратарят Роман Вайденфелер нямаше как да спаси. Водени от Якуб Блашчиковски германците имаха надмощие в първите 20 минути на мача и подложиха вратаря Андрей Пятов на доста сериозен тест. Хумелс с глава след центриране от корнер нямаше късмет, след като надскочи Луис Адриано. 10 минути след първото попадение в мача гостите успяха да стигнат до 1:1, след като Роберт Левандовски изравни. Той се разписа близо от ъгъла на наказателното поле, като при първия удар не успя да улучи както трябва топката.

През второто полувреме картината не се промени, като и двата състава имаха своите възможности. Дъглас Коща изведе домакините напред в резултата с атрактивно попадение. Той получи топката от 35 метра след пас от защитника Ярослав Ракитски, укроти топката на гърди между двамата бранители на гостите и атрактивно с обръщане я прати в мрежата на Вайденфелер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна