Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев подаде оставка, ръководството на "Левски" не я приема към момента

Снимка: БГНЕС

Наставникът на "Левски" Илиан Илиев подаде оставка след изненадващото равенството 0:0 срещу състава на "Монтана" на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 18-ия на "А" футболната ни група кръг. Треньорът заяви, че си е дал дума да напусне "сините" в първия момент, в който е нежелан.

Това, което днес се случи, е доста неприятно. Трябваше да победим, но не успяхме. Неприятна е и реакцията на феновете, поне на част от тях. Не съм тук, за да печеля пари. Дойдох в "Левски", за да направя нещо. Щом хората, които до вчера ми скандираха името, като футболист, а днес се случиха тези неща. Бях си казал, че ще напусна "Левски" в първия момент, в който разбера, че не съм желан. Затова ще си подам оставката. Нека ръководството прецени дали да я приеме, заяви след мача Илиев.

Наставникът се обърна към феновете. Специалистът заяви, че привържениците са прави да негодуват.

Да, искам да се обърна към нашите фенове и да кажа, че са прави да негодуват. Поставям се на тяхно място. Ако днес бяхме победили, щяхме да се изравним по точки с "Лудогорец". Първото полувреме играхме доста лежерно. Трябваше да сме по-бързи и агресивни. Изпуснахме доста голове, не може да се оправдаваме с липсата на Базил де Карвальо, добави треньорът.

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев пък заяви, че няма да приеме оставката на Илиев към момента.

Не приемем решението му в такъв момент, веднага след мача. И второ, не считам, че вината за слабата ни игра не в само този мач е единствено в Илиан Илиев. Тази вечер няма да взимаме решения. Нормално е да имам разговор с Батков. Ще говоря и с Илиан Илиев. Ще станем шампиони тази година. Това го казвам точно днес. Убеден съм, че хората, които са тук ще имат необходимия характер и амбиция да го постигнат. Този път ще има наказания за футболистите. С тази игра няма как да стане. Вчера "Лудогорец" ни прави подарък, ние днес връщаме жеста. Има начини, които трябва да бъдат използвани максимално. От никого не съм доволен, каза Тонев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна