Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красива победа за БНР в 12-ия кръг на "Макдоналдс Медийна Лига"

Футболистите на БНР записаха победа с 5:3 над Нова телевизия в 12-ия кръг на Медийната лига
Снимка: Личен архив

 

Поредната си победа в 12-ия кръг на "Макдоналдс Медийна Лига" записаха футболистите на БНР, след като категорично надиграха колегите си от Нова телевизия с 5:3. Освен че вкараха цели 5 гола, "Пелетата" пропуснаха още няколко отлични възможности пред вратата на противника през второто полувреме и можеха да направят успеха си още по-изразителен. Поражението бе едва второ от началото за сезона за отбора на Нова телевизия, който заема 3-то място във временното класиране.

Двубоят започна с ранен гол за противника, но футболистите на радиото реагираха като ужилени и набързо обърнаха нещата в своя полза до 5:1 само за 15 минути игра. Петроний Евтов, Явор Спасов, Иван Мирчев и Емил Стоев на 2 пъти се разписаха след бързи контраатаки, преди Светослав Костов да вкара топката в собствената си врата за 5:2 - резултат, при който двата тима се оттеглиха на почивка.

През втората част колегите от Нова се изтеглиха в предни позиции, а "Пелетата" заложиха на контраатаки и пропуснаха няколко отлични възможности. С отлични изяви в тези минути вратарят ни Васил Гешев не позволи на противника да намали резултата, като дори спаси дузпа на Нова телевизия. Все пак малко преди края телевизионерите стигнаха до гол, с който оформиха крайния резултат - 5:3.

Добри тактически наставления даваха край тъчлинията мениджърите Георги Грудев и Краси Пиперков, а защитата във формат Филип Филипов, Михаил Димитров и Николай Николов, подпомагани от Румен Стоичков спираха като стена атаките на Нова.

В следващия кръг, отново от 9 часа на игрището на комплекс "Мир и дружба", предстои най-старото ефирно дерби между БНР и лидера в класирането БНТ.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна