Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл Академик" не се даде на "Левски"

Снимка: БГНЕС

„Лукойл Академик” победи „Левски” с 98:94 точки в в мач от 21-вия кръг на мъжкото баскетболно първенство. Срещата се игра в "Спортен комплекс" в Правец.

Боян Попович отбеляза 18 точки за победата на „студентите”, а Брендън Хийт добави 16 и 8 асистенции. Николай Колев се включи отлично от пейката и вкара 11 точки, а с толкова се отчете и Тодор Стойков. Дарил Уоткинс остана с 10.

Марко Маринович за пореден път бе №1 за „сините” и приключи с 24 точки, 8 асистенции и 5 борби. Павел Иванов и Младен Пантич добавиха по 16 точки всеки, като Пантич овладя и 11 отскочили топки. Капитанът на тима Стефан Георгиев остана с 10 точки.

Победата е 19-та за „Лукойл” през сезона, докато „Левски” записа 4-та загуба. След деветата си поредна победа шампионите са еднолично начело в класирането.

Тити Папазов остана доволен от представянето и на двата отбора в мача:

Съдиите се представиха блестящо. И да са допускали грешки, били са в двете посоки, и те са хора. Да издържиш на напрежението, когато от двете страни ти подскачат Везенков и Папазов не е никак лесно. Това определено е една от най-добрите продукции между "Лукойл" и "Левски" в последните пет години. Жалко е, че не бе предавано по телевизията. Смятам, че стана много добър мач. Това е единственото дерби в света, в което няма омраза. Съжалявам, че не победихме, защото щяхме да получим нов стимул за победа във всяка от оставащите ни срещи до края на редовния сезон, завърши Папазов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени