Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Аз имам самочувствие и знам възможностите на момчетата

Снимка: bgnes

Селекционерът Любослав Пенев призна на пресконференция след квалификационната среща срещу Малта, че е очаквал българите да победят с разлика от поне три гола.

Знам резултатите на Малта по-добре от всички. Запознат съм, че от 2011 година не са губили с повече от два гола разлика. Преди срещата казах на футболистите, че днес ще променим това. Може да прозвучи самохвално, но аз имам самочувствие и знам възможностите на момчетата, коментира Любо Пенев.

Още от това което каза Любо Пенев на пресконференцията чуйте в звуковия файл

Дясното крило на България Александър Тонев, отбелязал петтрик, бе щастлив след изразителната победа над Малта.

Разбира се, че сме доволни. Все пак записахме изразителна победа. Радвам се, че вкарах първия си хеттрик във футболната ми кариера, дано да не е последният. Оставихме голове и за Дания. Дано затвърдим добрите впечатления. Не се интересуваме от резултатите на другите тимове. Ние гледаме нашата си игра, заяви Тонев.

Празни трибуни, сняг, студено. Много съм доволен от момчетата и как изиграха този мач. Имахме много повече положения от тези шест гола. Предстои ни много тежък мач в Дания. Единственият проблем е този картон на Йордан Минев, който беше малко нелеп. Много добра работа вършат всички. Треньорското ръководство си върши работата, има отлични условия за работа, много от момчетата се развиха като футболисти, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Селекционерът на Малта Пиетро Гедин заяви след загубата, че нашият отбор не осъзнава колко е силен и ако го разбере, че стане страшно за останалите тимове.

Със сигурност не очаквахме така да се развие мачът. Изненадан съм изключително много от отбора на България. Това е един от най-добрите тимове, които съм гледал в последните години. Струва ми се, че България не осъзнава колко е силна, но ако го разбере, ще стане страшно за техните съперници. Условията бяха много трудни за игра. Ние не бяхме подготвени за тях. Но в крайна сметка сами сме си виновни, че ни вкараха толкова голове. Допуснахме невероятни грешки. Всеки ще ни победи, ако играем така. Продължаваме напред, трябва да подобрим доста неща, каза Гедин.

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна