Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След съдийски грешки, три дузпи и два червени картона „Ботев” (Враца) отстъпи пред ЦСКА с 3:4

Снимка: БГНЕС

„Ботев” (Враца) и ЦСКА превърнаха в трилър мача по между си. След три дузпи, два червени картона гостите от София записаха победа с 4:3. 

Срещата не мина без огромни съдийски грешки и скандали. Реферът Александър Костадинов спести чист червен картон на Костадин Стоянов още в 13-та минута за игра с ръка в наказателното поле, след която последва дузпа за врачани. Съдията не бе адекватен и когато в края на мача изгони Мишел Платини, изритал с воле хвърлена по него бутилка с минерална вода.

Двубоят започна във високо темпо и с атаки и към двете врати. Първи до гол стигнаха „червените”, които чрез Марсиньо вкараха още в 5-та минута.

В 10-та минута гостите можеха да решат нещата в своя полза, когато Нджонго Присо направи невероятен пропуск. Този пропуск коства скъпо на софиянци, тъй като след 180 секунди врачани успяха да изравнят чрез Атанасов, който вкара от дузпа. В тази ситуация Илия Илиев изведе отлично Александър Якимов очи в очи срещу Черни, нападателят преодоля вратаря и стреля от малък ъгъл, но Костадин Стоянов изби с ръка. Съдията Александър Костадинов посочи бялата точка и вдигна само жълт картон на защитника.

В 19-та минута армейците отново поведоха в резултата след гол от дузпа на Мишел Платини. Тя бе отсъдена за умишлена игра с ръка на падналия Николай Маринов, който изби топката, влизаща в празната врата на врачани. За това нарушение Маринов бе изгонен от игра.

В 36-та минута, макар и с 10 човека, врачани изравниха за втори път. Автор на попадението стана Петър Альошев, който вкара с глава след центриране от фаул.

В 62-та минута с шут по земя от 22 метра Платини вкара трети гол за ЦСКА.

В 73-та минута домакините изравниха за трети път. Голът вкара Илия Илиев от дузпа, свирена при безобидна ситуация за неволна игра с ръка на Марсиньо.

Радостта на врачани обаче не трая дълго, тъй като само 60 секунди по-късно Присо проби за пореден път по дясното крило, подаде на Венци Василев, който върна хитро топката към Лукас Саша и бразилецът без забавяне вкара за 3:4 за ЦСКА.

Седем минути преди края Платини бе изгонен за втори жълт картон, след като ритна към публиката хвърлена към него бутилка с минерална вода, но въпреки това тима записа четвърта поредна победа в първенството. Така голаджията пропуска мача с Лудогорец в следващия кръг на "Българска армия".

Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов заяви след победата:

Днешният мач бе най-тежкият в моята кариера. Важното обаче е, че спечелихме три точки. Естествено, че не искаме да играем по този начин. Знаете, че не коментирам действията на арбитрите. Онзи ден по време на мача с „Локомотив” (София) ми съсипаха живота, а аз нищо не казах.

Треньорът на Ботев (Враца) Тони Здравков, който бе пратен на трибуните за бурно оспорване на съдийско решение, заяви, че главният съдия е трябвало да си тръгне с него.

Съжалявам, че си изпуснах нервите. От доста години съм треньор и за първи път ми се случва да ме изгонят. Но този път не издържах. Костадин Стоянов игра с ръка и съдията даде дузпа за нас, но му вдига жълт картон. При същата ситуация реферът отсъди дузпа за гостите, но изгони наш футболист. Той не мери с еднакъв аршин. Затова трябваше да си тръгне с мен и да влезе четвъртият съдия. Ако ние бяхме с човек повече, ЦСКА нямаше да може да вземи дори и една точка. Нашият отбор е много сърцат и борбен. Това искат всички фенове във Враца, заяви Здравков.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна