Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на „Етър” вади отбора от „А” група

Снимка: Архив

Ръководството на „Етър” взе решение да извадят "виолетовите” от "А" група, след загубата с 0:3 от „Локомотив” (Пловдив). Това разкри административния директор Радин Хаджиев веднага след края на двубоя.

Не е ясно точно каква е причината да се стигне до това драстично решение. Великотърновци обявиха, че в понеделник ще организират специална пресконференция, на която ще разкрият мотивите си.

„Локомотив” (Пловдив) победи „Етър” с 3:0. Пловдивчани откриха резултата в 20-та минута, когато Диего получи извеждащ пас от Тодор Тиманов и без проблем реализира. Секунди по-късно бразилецът изпусна да вкара втори гол, след като негов удар бе избит в корнер.

През втората част „Локомотив” осъществи сериозно преимущество, но шутове на Абушев, Тимонов и Диего не намериха целта. Особено сериозен бе пропускът на бразилеца, който в 59-та минута останал очи в очи с вратаря на Етър, вместо да подаде към непокрития Абушев, стреля в тялото на Бек.

В 70-та минута вратарят на гостите получи червен картон за удар без топка. Така във втори пореден шампионатен двубой стражът на великотърновци е изгонен от игра. Това се случи и срещу ЦСКА още в 20-та секунда. 

Така се стигна до 81-та минута, в която Диего пусна към Котев, а защитникът покачи на 2:0 след удар с глава. Само 120 секунди по-късно резервата Владислав Мирчев оформи крайното 3:0 след страховит изстрел, попаднал в десния ъгъл на вратата на Петков.

Старши-треньорът на „Етър” Сердар Даят бе бесен след загубата на неговия тим

Никъде по света за подобно нарушение не се дава червен картон. Попитах съдията къде е учил правилата на футбола. Започвам да се чудя какво правя тук в България? Ако искат да ни извадят от групата да кажат, да не се мъчим. Не искам да бъдем черната овца.Бяхме много слаби през първото полувреме. Индивидуална детинска грешка доведе до първия гол. През втората част заиграхме по-добре, но тогава съдията реши да изгони нашия вратар. След такива отсъждания не виждам смисъл да продължавам да работя.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна