Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов номиниран за номер 1 в Англия, „Фулъм” отстъпи пред „Арсенал”

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов все пак е номиниран за футболист №1 във Висшата лига. Но не от Асоциацията на професионалните играчи, а от вестник “Дейли Мейл”. Изданието избра 5 имена, пренебрегнати в официалните номинации.

Треньорите из Европа страдат от безсъние, че през лятото не взеха този играч за смешните 5 милиона паунда. Направи го Фулъм и сега Бербатов сам печели мачове и дърпа отбора си напред, аргументира изданието мнението, че българинът е пренебрегнат.

Другите са Лейтън Бейнс (Евертън), Мичу (Суонси), Санти Касорла (Арсенал) и Пабло Сабалета (Манчестър Сити).

Номинирани от своите колеги са Гарет Бейл (Тотнъм), Майкъл Карик (Манчестър Юнайтед), Робин ван Перси (Юнайтед), Луис Суарес (Ливърпул), Хуан Мата (Челси) и Еден Азар (Челси).

Същевременно малшанс попречи на „Фулъм” да постигне равенство срещу „Арсенал” в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" спечелиха с 1:0 на "Крейвън котидж", а домакините играха почти през цялото време с човек по-малко. Освен това гол на Манолев бе отменен заради засада.

И Димитър Бербатов, и Станислав Манолев започнаха като титуляри в този мач. Стив Сидуел също се завърна в състава на Мартин Йол, но игра само 12 минути, преди да получи директен червне картон за безразсъден фаул срещу Микел Артета.

С човек по-малко „Фулъм” първи създаде положения. В 20-ата минута Шчесни спаси диагонален удар от 10-12 метра на Бербатов. Урби Емануелсон по-късно също стреля опасно към стража на "артилеристите".

Жиру бе близо да открие, но негов шут в 25-ата минута рикошира в лявата греда зад Марк Шварцър. Вратарят на „Фулъм” обаче капитулириа в 43-ата минута. Уолкът центрира от статично положение, Кошчелни се пребори за топката в наказателното поле, а накрая Мертезакер изпревари Сандерос на метър пред голлинията, за да вкара в празната врата за 1:0.

През втората част статуквото се запази и "котиджърс" продължиха да доминират въпреки численото неравенство на терена.

В 70-ата минута центриране на Манолев отдясно се превърна в опасност за Шчесни, но полският вратар изби топката над гредата.

Седем минути по-късно реферът Андре Маринър не уважи правилен сигнал за засада на своя асистент - дамата във Висшата лига Шейн Мейси. Последва изпълнение на пряк свободен удар на Браян Руис, а при добавката Станислав Манолев опъна мрежата на Арсенал. Попадението обаче не бе зачетено, след като този път Маринър зачете сигнала за засада на симпатичната Мейси.

Малко след това и Бербатов опита късмета си от фаул, но намери само стената.

Направилият много силен мач българин Станислав Манолев бе фаулиран грубо от Оливие Жиру в 89-ата минута и Маринър изравни броя на играчите с червен картон за играча на „Арсенал”.

До края домакините засилиха още повече натиска си, но не успяха да намерят път към целта и така резултатът 1:0 в полза на „Арсенал” се запази.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна