Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберт Левандовски иска да продължи в "Байерн" (Мюнхен)

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Полският нападател Роберт Левандовски иска да играе във футболния "Байерн" (Мюнхен), заяви агентът на играча Чезари Кухарски. Левандовски вкара 24 гола в 31 мача в Бундеслигата за "Борусия" (Дортмунд), с който има контракт за още един сезон. Кухарски обяви, че двата клуба вече преговарят за евентуалния трансфер на поляка. За нас нещата са ясни, но все още нищо не е подписано. Първо двата клуба трябва да се разберат. Надявам се, че желанието на Роберт ще бъде уважено. Смятам, че до седмица-две ще имаме яснота, каза Кухарски.

Роберт се чувства добре в Борусия, където има отличен треньор и прекрасни фенове. Ако обаче има възможност да премине в друг отбор, той би желал да я използва. В случая този клуб е "Байерн", допълни агентът на нападателя.

Левандовски нашумя особено, след като като отбеляза четири гола във вратата на "Реал" (Мадрид) за успеха с 4:1 в първия полуфинал на Шампионската лига в Дортмунд. Впоследствие "Борусия" стигна до финала за трофея, но загуби с 1:2 от "Байерн" в събота на "Уембли". Баварците, които спечелиха и титлата в Бундеслигата, вече привлякоха един от лидерите на дортмундци Марио Гьотце срещу 37 милиона евро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна