Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева с бронзови отличия на лента и топка от Европейското първенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силвия Митева записа най-успешното си Европейско първенство по художествена гимнастика. Във Виена най-добрата ни гимнастичка спечели бронзови медали във финалите на топка и на лента и завърши четвърта на обръч и бухалки.

Българката, която изпълни без грешки и четирите си композиции, игра последна на топка и получи оценка от 18.150 точки. На лента грацията ни беше оценена с 18.100 точки. Митева откри състезанието с изпълнението си на обръч и получи оценка от 17.733 точки, която й отреди четвъртото място. На бухалки тя отново бе с последен стартов номер непосредствено след емоционалното сбогуване на домакините със своята звезда Каролине Вебер, като съдиите и вдигнаха на Митева 18.016 точки.

Всички златни отличия спечелиха гимнастичките на Русия. Първа на обръч се класира Даря Сватковская с 18.600 точки. На топка златото получи Яна Кудрявцева с 19.000 точки. Шампионка на бухалки отново стана Кудрявцева с оценка 18.783 точки, а на лента златото взе Маргарита Мамун с 18.800 точки.

Същевременно стана ясно, че България спечели две квоти за следващото Европейско първенство. Това стана възможно след като Мария Матева успя да завърши на 20-а позиция в индивидуалното класиране, което значи, че догодина ще имаме две представителки в турнира, в който ще има индивидуален многобой, а не както сега отборна надпревара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени