Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Джугански остава председател на Съдийската комисия на БФС

Снимка: BGNES

Никола Джугански остава председател на Съдийската комисия на Българския футболен съюз и за следващия сезон, реши Изпълкомът на БФС. От новия сезон ще има и наблюдаващ, който ще бъде независим. Това е Йордан Христосков, който е член на Изпълкома на БФС.

От новия шампионат се въвеждат пети съдия и шести съдия, които ще стоят зад вратите, подобно на турнира "Шампионска лига". Таксите за тях ще се плащат по програма на УЕФА за развитие на съдийството.

От сезон 2013/2014 година се намаляват съдийските такси за "Б" група - от 500 на 400 лева за главните съдии, и от 300 на 250 лева за помощниците. Съставът на комисиите пък остава същият.

Ранглистите на съдиите, които ще ръководят през новия сезон мачовете в професионалния футбол, ще бъдат определени след 14-и юли.

От Българския футболен съюз обявиха, че към момента няма индикации, че новият шампионат може да стартира с по-малко от 14 отбора. Всички клубове са изпратили нотариално заверени писма до БФС. Жребият за програмата на "А" група е на 13-и юни (четвъртък).

От БФС уточниха, че точките във втората фаза на шампионата остават същите, каквито са били в края на редовния сезон преди разделянето на тимовете на две групи от по седем отбора.

Запазва се форматът в турнира за Купата на България, като победителите ще се определят в два мача.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна