Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лейтън Хюит препъна Григор Димитров във втория кръг на турнира в Лондон

Снимка: Sportal

Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира на трева в "Куинс Клъб" в Лондон, след като отстъпи с 4:6, 3:6 срещу четирикратния победител от надпреварата Лейтън Хюит.

Първоначално двубоят между Григор и Хюит трябваше да се изиграе вчера, но заради дъжда и забавянето на програмата, срещата бе отложена за днес. Това бе първи официален мач между двамата тенисисти.

Тъй като през 2012 година Григор достигна до 1/2-финалите в "Куинс Клъб", той имаше да защитава 90 точки от изданието. С класирането си за втория кръг 22-годишният Димитров се заслужи едва 10 точки, което означава, че той ще има спад при обновяването на световната ранглиста.

Австралиецът, който е бивш номер 1 в света, ще се изправи в следващата фаза срещу американеца Сам Куери (САЩ).

Непосредствено след успеха си австралиецът коментира Григор Димитров, като не пропусна да похвали изявите на първата ни ракета.

Знаех, че мачът ще бъде труден. Григор е много талантлив, ударите му се получат, движи се чудесно по корта. Досега не се бях изправял срещу него, но съм гледал доста негови мачове. Днес обаче аз се справих добре. От дълги години участвам в този турнир и мисля, че опитът оказа влияние. Обичам тази настилка, обичам и турнира. Побеждавал съм на финали тук тенисисти като Тим Хенман, Джеймс Блейк. Не знам дали мога да стигна до пета титла, но ще дам всичко от себе си. Сега най-важен е мачът срещу Куери, заяви носителят на две титли от Големия шлем.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна