Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни с бронз от Европейската лига

Снимка: БГНЕС

Женският ни национален отбор по волейбол спечели  бронзовите медали в Европейската лига. Възпитаничките на Марчело Абонданца надиграха Румъния с 3:0 гейма, в отделните части 21:16, 21:14, 21:14 точки в мача за 3 място от финалната четворка, игран в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

 

Така българските  спечелиха бронза за трети път след 2009 и 2011 година. България има и два сребърни медала в историята си на Лигата през 2010 и 2012 година.

 Над всички в българския тим бе Цветелина Заркова с 15 точки, а Добриана Рабаджиева добави 10 точки. За румънките Диана-Йоана Калота и Нека Ониейекве реализираха по 8 точки.

Селекционерът Марчело Абонданца сподели, че бронзовия медал трябва да се приема като един успех.

На този етап момичетата тренират по-скоро силово и физически, което предполага, че в следващите турнири - световните серии Гран При и Европейското първенство, ще се представим по-добре. Вчера играхме срещу един отбор, който беше по-силен от нас и загубихме съвсем нормално и този бронзов медал трябва да се приема като един успех. Не можем да отидем в Гран При като фаворити, но работата, която свършихме миналата и тази година дава ефект и отборът ще продължи да работи в тази посока.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна