Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха Ивайло Петев

Снимка: БГНЕС
Ивайло Петев вече не е треньор на „Лудогорец”. Младият специалист е бил уволнен лично от собственика на клуба Кирил Домусчиев след вчерашната загуба от абсолютния дебютант в "А" група „Любимец”.

За нов треньор ще се избира от 50 кандидатури, като ръководството на "орлите" още не е взело окончателно решение. Един от вариантите е Стойчо Стоев, който за последно бе на работа в „Монтана”. С този тим Стоев претърпя сериозен провал, тъй като спечели едва една точка от седем мача. Шефът на школата Яков Папарков също е с шансове да поеме тима.

Ето и официалната позиция на клуба:

Ивайло Петев вече не е мениджър на шампиона ПФК Лудогорец. Решението беше взето след проведени консултации между ръководството на клуба веднага след края на мача с Любимец, който отборът загуби с 1:0.

За предстоящия реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига със Слован Братислава в сряда отборът ще се води от помощник-треньора Георги Дерменджиев.

В момента ПФК Лудогорец разглежда няколко кандидатури за нов старши треньор и в близките дни ще бъде обявено кой ще е най-подходящият наследник на Ивайло Петев.

Ръководството изказва своята благодарност към Петев, който беше важна част от успешния проект на Лудогорец. Под негово ръководство отборът спечели промоция в А група, исторически требъл през сезон 2011/2012 г. и защити титлата си през сезон 2012/2014 г. Желаем му най-искрено бъдещи успехи в треньорската дейност.

Пресслужба на ПФК Лудогорец

Ивайло Петев напуска Разград след спечелени четири трофея - две шампионски титли, Купата на България и Суперкупа.

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна