Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс спечели US Open

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Световната №1 Серина Уилямс спечели своята пета титла на US Open и общо 17-а в турнирите от "Големия шлем". В повторение на миналогодишния финал американката се наложи над втората в световната ранглиста Виктория Азаренка (Беларус) със 7:5, 6:7, 6:1 след 2 часа и 45 минути. Това беше най-дългият финал на Откритото първенство на САЩ при жените след 1980 година.

Загубих от велика шампионка и се гордея с това, заяви беларуската тенисистка Виктория Азаренка, която отстъпи пред американката Серина Уилямс на финала на US Open. Направих всичко възможно, отавих сърцето си на корта, но и това не стигна. Ще бъда искрена, много ми е тежко, но няма да се самосъжалявам. Ще се опитам да извлека поука от тази загуба и да се върна към тренировките. Знам какво ми липсва. Серина сега играе най-добрия си тенис. Това покзва до какви висоти може да се двигне нивото на играта и на мен ми е много приятно, че мога да меря сили с такава тенисистка. Серина е една от най-добрите в историята на играта и чакам с нетърпение нов шанс да играя срещу нея, казва Азаренка.

След мача Уилямс отдаде дължимото на своята съперничка.

Виктория, ти игра невероятно. Какъв страхотен мач и какъв чудесен човек. Вика е страхотен боец. Нищо не беше приключило до мачпойнта, каза Серина Уилямс на церемонията по награждаването.

Американката спечели 2,6 милиона долара от наградния фонд плюс бонус от 1 милион долара за победителка в Ю Ес Оупън сериите, което е рекорден приход от награден фонд.   

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна