Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беларус със заявка за домакинство на европейското първенство по футбол през 2020-а

Снимка: Архив

Беларус подаде заявка  за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2020-а година.

Стадионът, на който евентуално ще бъдат провеждани мачове от турнира на Стария континент в Беларус, ще се намира в столицата Минск. Съоръжението още не е построено. То ще бъде издигнато на мястото на сегашния стадион "Трактор".

Изпълнителният комитет към Беларуската футболна федерация подаде заявка за домакинство на Евро 2020. В кандидатурата е включен новият национален стадион, който ще бъде с капацитет от 33 хиляди зрители, съобщиха от федерацията.

Мачовете от Евро 2020 ще бъдат проведени в 13 европейски града, като кандидат е и София. Срокът за подаване на заявки изтича днес, а за определяне на градовете, които трябва да приемат срещи от шампионата, федерациите имат срок до 25 април догодина.

През следващата седмица Изпълнителният комитет към Европейската футболна асоциация ще заседава в хърватския град Дубровник, като там ще бъде съставен окончателният списък на 13-те държави-домакини. Заявки вече са изпратени от Русия, Беларус, Украйна, Франция, Белгия, Унгария,Чехия, Португалия и България.

      

         

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна