Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Концерти на възглавници" продължават с три нови програми след конкурс

Концертите на възглавници са много популярни сред семействата с малки деца
Снимка: Модо България
След началото на новата учебна година наближава и новият сезон на "Концерти на възглавници". За първи път тази година беше проведен конкурс за музикални програми в рамките на вече традиционните концерти за деца и родители. Журито в състав: пианистката Венета Нейнска, писателя Георги Господинов и водещата на "Алегро виваче" Ирена Гъделева имаше тежката задача да избере трима победители от многото подадени за участие интересни предложения.

В първите три концерта Модо България ще ги представи – това са:
- "Серенада на възглавници" с Марина Симеонова (пиано) и Панайот Панайотов (китара) – програмата представлява поредица от съвременни преработки на някои от най-известните опери от Моцарт, Росини, Белини и др.
- Концерт на възглавници за обой и пиано с Деметриос Караминцас (обой) и Галя Коларова (пиано) - разнообразна програма, представяща обоя за първи път в "Концерти на възглавници", при това с американски солист от гръцки произход, възпитаник на Джулиард скул в Ню Йорк.
- „Карнавал на животните” с клавирно дуо Антония Йорданова и Иван Кюркчиев - обичаното произведение за деца от Сен-Санс, заедно със сюитата "Скарамуш" от Дариус Мийо.

Всички участници в конкурса за „Концерти на възглавници” бяха проявили усърдие и въображение в подготовката на предложенията си. Още три от тях получават поощрение и ще бъдат поканени за участие при първа възможност: Мария Миланова (пиано) – „Пепеляшка” с балетно участие, Ансамбъл "Силуети" с подбрани камерни шедьоври и „Кларинетуозо” с Габриела Георгиева (пиано) и Боян Иванов (кларинет).
По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна