Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова започна със загуба участието си в Турнира на шампионките

Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова загуби с 0:6, 2:6 от бившата №1 в света Ана Иванович (Сърбия) в първия мач от Турнира на шампионките в зала "Арена Армеец" в София. Срещата, която бе от група "Средец", продължи по-малко от час.

16-ата в ранглистата на WTA Иванович вече има 3 победи от 4 мача срещу Пиронкова, която е 119-а в света в момента.

Това бе сблъсък между двете тенисистки, които получиха "уайлд кард" от организаторите.

Ана Иванович заяви на пресконференцията си след победата си, че организацията на Турнира на шампионките в София е много добра и атмосферата в зала "Арена Армеец" я е впечатлила повече от тази в Бали, където се провеждаше.

Във втория сет тя започна да играе по-добре, а аз допуснах някои грешки. Но аз играх много силно като цяло. Организацията е много добра, а разликата от Бали е, че там имаше плаж и бе много по-топло. Тук мисля, че атмосферата е по-хубава, отколкото беше там. Ние сме много талантлива спортна нация, а с Джокович, Янкович и другите сръбски тенисисти сме едно поколение и си помагаме. Много съм горда, че съм част от спортните успехи на Сърбия. Винаги е хубаво да започнеш с победа. Загубих последните си две срещи срещу другите две тенисистки в моята група (Саманта Стоусър и Елена Веснина), така че очаквам трудни мачове. Не очаквах такава лесна победа днес, но мачът бе много по-оспорван, отколкото показва резултатът. Надявам се на добра подкрепа от страна на публиката в следващите ми срещи, днес усещах, че отношението на феновете към мен бе добро.

Цветана Пиронкова сподели, че е започнала плахо мача си с Ана Иванович, а съперничката й не й е оставила много шансове.

Тръгнах плахо, ударите ми бяха плитки, а Ана беше перфектна. Ударите й бяха мощни и дълбоки. Имах известни шансове във втория сет да направя мача по-оспорван, но не се получи. Не съм си направила плановете за следващата година. Ще имам 2-3 седмици почивка и после ще реша на кои турнири да играя. Дали тази загуба ще ме амбицира? Да, макар че не е приятно да загубиш по този начин пред родна публика. Ще направя всичко възможно да се представя по-добре в следващите мачове. Феновете бяха перфектни, атмосферата беше много добра, зрителите аплодираха и мен, и Ана. Имаше доза нервност у мен, но това е нормално предвид това, че играя пред родна публика. В последно време нямам много доверие в себе си и не се чувствам в най-добрата си форма. Но и Ана игра много силно днес. За да преодолея тази загуба, трябва да играя, да играя и да играя. Семейството ми ме подкрепя. И друг път съм била в тази ситуация. Вярвам, че ще имам добри резултати скоро.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна