Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикална радиоенциклопедия “Филмова музика”: Сватбата като обект на кинопристрастия

28 април
Само часове ни делят от сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Статистиката сочи, че през последните дни предстоящата британска кралска сватба е споменавана ежедневно в интернет около 9000 пъти, т.е. по веднъж на всеки 10 секунди. Това е само формален повод за своеобразен “сватбен сезон” в музикално-филмовата ни радиоенциклопедия. Защото сватбата е важно събитие в живота не само на кралските особи. Подготовката, емоциите, които я предшестват, вълненията, които я съпътстват често са съпроводени от комични и не толкова ситуации, оставащи паметни за брачните двойки. Темата, оказва се, е особено благодатна и за създателите на филми.
Началото на “сватбения сезон” ще поставим с едноименния филм на режисьора Анди Тенант (оригинално заглавие “Sweet Home Alabama”) и, разбира се, с музиката към него.

5 май
Музикално-филмовата ни радиоенциклопедия продължава със “сватбеният сезон”. Ако сте слушали предишното й издание, вероятно си спомняте, че точно така се наричаше кинолентата на Анди Тенант, чийто интересен сюжет, илюстриран с приятната музика от саундтрака й, ни осигури трийсет минути добро настроение.
Ето и продължението: отново с филм на Анди Тенант. Заглавието му е Hitch (“Хитч”) – по името на главния герой, който обещава на всеки средностатистически кандидат за женитба само след три срещи да мине под венчило с дамата на сърцето си...

четвъртък, от 16.30 часа
По публикацията работи: Дарина Христова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна