Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков връчи „Златната обувка“ на Лионел Меси

Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков връчи „Златната обувка“ на Лионел Меси. Българската легенда поднесе  приза за голмайстор номер 1 на Европа за изминалия сезон на церемония в Барселона.  

Нападателят на каталунците отбеляза 46 попадения в Примера дивисион и събра 92 точки. След него останаха Кристиано Роналдо (68 точки), Единсон Кавани (58 точки), Радамел Фалкао (56 точки) и Робин ван Перси (52 точки).

Това е много хубава награда, която е за отбора. Това е признание за съблекалнята. Става въпрос за много голове и сам не бих ги вкарал. Посвещавам приза на семейството си, хората, които ме обичат в най-тежките моменти. Използвам повода да поздравя съотборниците, които са тук. Без тях нямаше да постигна това. Вече не ме боли. Не си поставям дата за завръщане. Ако всичко е наред, трябва да се завърна срещу Елче, както е по план, заяви Меси.

Ще се възстановиш и ще се върнеш, както през 2010 година - печелейки Шампионската лига с Барса, каза Стоичков по адрес на аржентинския футболен майстор.

Лионел Меси е единственият футболист в историята с три "Златни обувки". С по две са Еузебио, Герд Мюлер, Дуду Гьоргеску, Фернандо Гомеш, Али МакКойст, Марио Жардел, Тиери Анри, Диего Форлан и Кристиано Роналдо.

Същевременно Стоичков изрази сериозни съмнения около справедливостта на вота за "Златната топка".

Гади ми се от "Златната топка, заяви българинът, цитиран от испанските медии.

Митичната "осмица" нападна Франция, припомняйки си невидяната дузпа от Жоел Киню в 1/2-финала на Световното първенство през 1994 година между България и Италия.

През 1994 година се опитаха да смажат България, след това дойде френски съдия за Испания. Трябва да се каже, призна бившият селекционер на "лъвовете".

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени