Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят книгата "Презапис или Другият куфар в Берлин" на Борис Минков в Гьоте-институт

Снимка: Архив

Тази вечер в Гьоте-институт е премиерата на книгата "Презапис или Другият куфар в Берлин" на Борис Минков.

В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Минков каза: Тази книга съдържа един баланс между повествованието на едно почти романово четиво и в същото време научното дирене на градското пространство.

Борис Минков сподели опита си от Пловдив, Берлин и София като различни "разкази". Има прилики между София 2013-а и Берлин през 30-те години на ХХ век. Важно е да разбираме и изследваме това, казва писателят, който определя себе си като част от "междинното поколение".

Борис Минков e писател и литературен историк и критик. Доцент по западноевропейска литература в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". От 2009-а година до 2013-а година е лектор по български език и литература в Хумболт университет в Берлин. Автор на книгите "Ловци на балади" (сборник разкази, 1999), "Животът в очакване на портокаловата топка" (роман, 2001), "И нова, и българска" (сборник критика за българската белетристика от 90-те години, 2003), "Новелата. Между статута и статуса на сокола" (литературна история, 2005); "Град - междинни полета" (академично изследване, 2011), "Презапис или Другият куфар в Берлин" (роман, 2013).

Цялото интервю с Борис Минков можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна