Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл Академик" победи "Пинар Кършиака" в Еврокъп

"Лукойл Академик" постигна трета победа в пета група на турнира Еврокъп като се наложи със 74:64 точки над турския "Пинар Кършияка" (Измир). Така отборът от Правец, който има три победи и пет поражения все пак запази някакви шансове за класиране в следващата фаза, но трябва да търси победи - на 11-и декември гостуване на "Игокеа", и на 17-и срещу "Асесофт Плоещ".

Аландо Тъкър реализира 18 точки за отбора от България, а Божидар Аврамов добави 14. Димитрис Вергинис приключи с 13, а за гостите от Турция звездата им Боби Диксън завърши с 20.

За да останат някакви шансове за класиране помогна и поражението на "Апоел Мигдал" в Москва от местния „Химки“ със 73:85 точки. Израелците са с баланс 4/4, докато "Лукойл Академик" е с 3/5. Турците са втори, а на върха само с една загуба е "Химки".

Димитрис Галанис, старши треньор на "Лукойл Академик": Играхме много добре в защита, контролирахме целия мач. Посвещавам победата на президента, който има рожден ден в неделя. Трябва ни малко търпение и време, за да успеем да се развием и да вървим напред. Шансове за класиране имаме, но такива се откриват само когато работиш здраво, а в момента сме обединени и се стараем заедно. Дойдох в нова страна, опитвам се да се адаптирам. За мене е голямо предизвикателство.

Божидар Аврамов, играч на "Лукойл Академик": За себе си не съм очаквал да се представя така добре. Но важното е, че отборът победи. В Измир загубихме с 15 точки, затова се надявах тука ние да спечелим с повече. Не се получи, но победата си е победа и тя е важната днес. Наистина знаехме силата на звездата на гостите Боби Диксън, опитахме се да го спрем. Той вкара днес 20 точки и това е нормално, защото е много класен играч. Но все пак с колективни усилия успяхме да го преодолеем и да победим.

   

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна