Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добра 2013 година за гимнастическите спортове

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българската федерация по спортна гимнастика е доволно от резултатите през изминалата година. Доволен от представянето на момчетата е и новият старши треньорът на мъжкия ни национален отбор Атанас Тодоров. Според координаторът на женския ни тим Боряна Стоянова пък годината е минала по-скромно в женското направление.

Добра година с много медали спечелени от световни купи и  разбира се с много скандали с българско участие изпращат в художествената гимнастика. Едно от най-големите събития в това направление  е отказването от активна състезателна дейност на Силвия Митева.

В звуков файл ви предлагаме да си припомните как най-добрата ни гимнастичка в последните години обяви, че края на състезателната си кариера.

И накрая, но не на последно място  ще отбележим едно безспорно постижение за българската гимнастика. Преди няколко седмици на конгреса на Европейския съюз по гимнастика големия ни състезател, който в момента е зам. министър на спорта,  Йордан Йовчев бе преизбран в Изпълкома на централата. В ръководните структури попаднаха още Мария Петрова - вицепрезидент на БФ по художествена гимнастика и Мариела Стойчева - ген. секретар на БФ по скове на батут.

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна