Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" нанесе първа загуба на "Рома" в мач с 2 червени картона

11 от "Ювентус" надиграха 9 от "Рома" в дербито на 18-ия кръг в италианското футболно първенство
Снимка: БГНЕС

 

"Ювентус" спечели с 3:0 като домакин срещу "Рома" в дербито на 18-ия кръг на
италианското първенство. "Бианконерите" са лидери в Серия А след първата част от сезона с актив от 49 точки, докато столичани записаха първа загуба през новия сезон в шампионата и изостават с осем точки.

Артуро Видал се възползва от пас на Карлос Тевес и даде аванс в полза на домакините с удар отблизо в 17-та минута. Гостите опитаха да достигнат до равенство през първата част, но Франческо Тоти, Миралем Пянич и Додо не можаха да преодолеят опитния Джанлуиджи Буфон.

Превъзходството на домакините даде резултат и след почивката. В 48-та минута Леандро Бонучи беше оставен непокрит при центриране от фаул на Андреа Пирло и от няколко метра направи резултата 2:0.

"Рома" завърши дербито с двама души по-малко от своя съперник. Четвърт час преди края Даниеле де Роси беше изгонен заради груб фаул срещу Джорджо Киелини. При последвалото центриране Леандро Кастан игра с ръка на голлинията и също беше изгонен с директен червен картон, като домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Резервата Мирко Вучинич, който е бивш играч на "вълците",
фиксира крайното 3:0.

"Ювентус" увеличи аванса си на осем точки пред "Рома" на върха във временното класиране. След 18 кръга грандът от Торино е още по-близо до спечелването на третата си поредна титла в Италия.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени