Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Орешарски: Русия ще проведе образцови Олимпийски игри

Снимка: БГНЕС

Русия ще проведе образцови Олимпийски игри. Такова мнение изказа министър-председателят Пламен Орешарски в ексклузивно интервю за кореспондента на агенция ИТАР-ТАСС Игор Ленкин. Мога да кажа, че съм много впечатлен от организацията на съревнованията, подготовката, която беше проведена, изградената инфраструктура. Не се съмнявам, че Русия ще организира образцови Олимпийски игри. За съжаление, програмата на моето посещение в Сочи не позволява да се задържа в олимпийската столица по-дълго.Практически ще мога да присъствам само на церемонията по откриването на Олимпиадата, след което ще трябва да се върна в България.

Но обезателно ще запазя интереса си към всичко, случващо се в Сочи и ще наблюдавам много внимателно, практически във всяка свободна минута, състезанията по телевизията, отбелязва Орешарски.

Уверен съм, че за мене Олимпиадата ще бъде вълнуващо събитие, въпреки че на откриване ще присъствам за първи път, подчерта Орешарски. Много се надявам, че ще се състои моята среща с президента на Русия. Аз съм уверен, че Олимпиадата ще премине на най-високо ниво. Желая на организаторите успех и реализация на всички предварителни планове. А на всички зрители- да видят една добре организирана Олимпиада, която да им достави удоволствие, заключи премиерът Орешарски.



 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна