Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музей на играчката ще бъде създаден в Добрич

Музей на играчката ще бъде създаден в Добрич, в партньорство с Българския червен кръст. В предаването „Преди всички“ директорът на детска градина „Слънчице“ Пенка Миланова посочи, че това е част от международен проект, в който участват 6 европейски държави – България, Словения, Хърватия, Норвегия, Турция и Латвия.

Нашата скромна идея е всичко, което можем да съберем като играчки от миналото до днес, описано с история на играчката, да бъде събрано и подредено в един импровизиран музей в детската градина. Идеята е да видим как играчката се е развивала през годините, как тя се е изменяла, в зависимост от изменението на ценностите и възможностите на обществото. Съвременните играчки са далеч по-различни от това, което е било в миналото. Децата са най-активни и участници, и ползватели на продуктите на този проект. Всички дейности, които се организират в детската градина, са съвместно с децата и родителите. Учителите, които работят по проекта /целия екип на детската градина/, те само насочват и дават идеите, създават обстановката и оттам нататък всичко е резултат от инициативата, креативността на деца и родители
.

За родителите се предвижда да се организират родителски уикенди под мотото „Един ден като дете“. По проекта също е предвидено да се създаде клуб на играчката, което представлява работилница за играчки.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени