Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" с трудна победа над "Ботев" с 3:2

"Славия" постигна трудна победа с 3:2 над "Ботев" Враца в двубой от 2-ия кръг на "А" група. "Белите" успяха да запазят минимално предимство, въпреки че десетина минути преди края, при резултат 3:1, съдията изгони вратаря Стефано Кунчев и даде дузпа за "Ботев". Мартин Кушев бе извършил трите си смени вече и така на вратата застана Николай Божов, който допусна гол от дузпата, но все пак до края "белите" не допуснаха сериозни опасности и взеха трите точки.
 
Още в 1-ата минута домакините откриха резултата чрез Галин Иванов. Бившият халф на "Арминия" вкара отбитата от вратаря на "Ботев" топка след удар на Юруков. Тимът на "Ботев" бързо взе инициативата и изравни. Това стана в 8-ата минута с гол на Бранимир Костадинов. Той измъкна една топка през центъра на защитата и майсторски прехвърли Кунчев за 1:1. В следващите минути гостите от Враца взеха инициативата, но така и не успяха да стигнат до нещо повече. Точно в този момент отбраната на врачани направи груба грешка и при едно центриране Ели Маркес бе оставен непокрит. Бившият играч на ЦСКА и "Черно море" се възползва отлично и с глава се разписа за 2:1. При този резултат приключи и първата част.

Второто полувреме започна с гол за "Славия". В 48-ата минута Георги Христов не успя да центрира, но все пак топката попадна в Божов, който центрира отлично на главата на Йордан Юруков. Той майсторски вкара трети гол за "белите". Попадението успокои домакините и малко по-късно те бяха близо до четвърти гол. Радослав Димитров бе изведен отлично, мина през Станев и стреля, но топката спря в гредата. В следващите минути двата тима скупчиха много сили в средата на терена. В последните минути "Ботев" взе инициативата. В 80-ата минута Бранимир Костадинов бе изведен зад защитата на "Славия" и съборен от Стефано Кунчев. Реферът прецени, че нарушението е в наказателното поле- отсъди дузпа и изгони Кунчев. Мартин Кушев обаче бе извършил и трите си смени и на вратата застана Николай Божов. От бялата точка Дениран върна едно попадение- 3:2. Въпреки това до края "Ботев" не успя да стигне до изравнителен гол и двубоят завърши с победа на "Славия".
 
"Ботев" игра в следния състав: Станев, Ванков жк, Дениран /гол/, Петров /54 Пенчев/, Куанг, Коконов, Мечев /46 Ненем жк/, Валериев, Чалъков, Костадинов гол/, Данчев /75 Христов/.
 
Старши треньорът на "Ботев" Враца Сашо Ангелов остана недоволен от отсъжданията на арбитъра Георги Димитров: "Имам забележки към съдията. Имаше няколко много остри влизания от страна на играчите на "Славия", като някои от тях бяха за червени картони. Особено се играеше много грубо срещу Виктор Дениран. Вероятно имат някакво специално отношение към него, след като е играл в този клуб." Все пак той потърси вината за негативния резултат и в своя тим.
 
"Видя се, че на момчетата им липсват опит и самочувствие. Дано в следващите няколко мача това да се промени. Убеден съм, че ако това беше осми-девети кръг, нямаше да загубим", обобщи Сашо Ангелов.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна