Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската спор(т)на слава

Председателят на ОП "Спортни имоти" Видин Стефан Илиев представи отчета на общинското предприятие за последните 2 години. В новата конферентна зала на видинската спортна зала "Фестивална" Стефан Илиев обобщи постигнатото. За новият спортен сезон продължава лакирането на подовата настилка в зала "Фестивална". До края на октомври ще бъде озеленено пространството пред входа на спортната зала- откъм пазара.
След пресконференцията официално бе открита, паметната плоча "Мемориал на спортната слава"- монтирана преди няколко дни. Паметникът е от черен гранит с размери 3 - 1,5 метра и тежи близо тон и половина. На него са изписани имената на 45 спортисти, треньори, спортни деятели, останали в историята на града с изключителните си постижения. Паметната плоча беше осветена от архимандрит Поликарп от Видинската Света Митрополия. На откриването на мемориала присъстваха и представители на всички спортни клубове във Видин и състезатели.
Въпреки изразходваните средства, не е сигурно участието на баскетболния ни клуб "Видабаскет" в първенството на "А" група- мъже. В срок до 16 септември БФБ ще приема заявки от отборите за участие в първенствата на "А" група за мъже и жени за сезон 2011/2012, уточниха от клуба. Треньорът на клуба по тенис на маса "Бдинци-2000" Петър Панков също потвърди за РАДИО ВИДИН, че картотеката за участие на клуба в първенството на "А" национална група за жени е платена с лични средства. Блокираната от кредитори разплащателна сметка на община Видин изправя пред труден избор клубовете, които разчитат на гласуваните от видинските общински съветници бюджетни субсидии.
По публикацията работи: Милен Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна