Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за баскетбол няма... действайте!

Росен Ракаджиев: "Ако до петък- 30 септември, не се издължим на БФБ, Видин остава без представителен мъжки тим."

Ще играят ли мъжете на БК "Видабаскет" в шампионата на "А" групата през този сезон? Този въпрос си задават вече няколко месеца от ръковоството на баскетболния клуб. За да участва в първенството, БК "Видабаскет" трябва да плати 3000 лева депозит на Българската федерация по баскетбол, към която клубът има и стари задължения за около още 4000 лева.

"Водим разговори с Община Видин още от април. Имахме уверение, че ще получим сума дори по-голяма от тази, която ни бе гласувана от Общинския съвет... Започнахме да градим отбор, привлякохме няколко външни състезатели, обещани ни бяха и две оборотни общински жилища за настаняване на треньора и външните играчи, но до ден днешен нищо от обещаното- нито пари, нито квартири- не сме получили", каза за РАДИО ВИДИН изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев, след поредното неудържано обещание за работна среща между ръководството на "Видабаскет" и представители на Общинската администрация Видин.

"Ръководството на "Видабаскет" си дава ясна сметка за финансовото състояние на Община Видин и на фона на всеобщата криза никога не си е позволявало да настоява за хиляди, хиляди левове и пълна издръжка на клуба. Напротив, видинският баскетбол създава кадри и със собствени играчи, които са в клуба на свободни начала, участва в държавния мъжки шампионат. За една състезателна година бюджетът на мъжкия тим е само 15 000 хиляди лева- за покриване на спортния календар, такси и съдийски разходи. През последните 7-8 години единствено ентусиазмът, талантливите деца от школата на "Видабаскет" и пълната зала ни даваха стимул да развиваме този академичен спорт. И сега, за по-малко от 10 дни, граденото от няколко поколения е на път да рухне, заради неизпълнени обещания и уверения на най-отговорните хора, управляващи Видин. Жребият за реда на срещите в първенството заради нас бе отложен за втортик- 4 октомври. Но ако до петък- 30 септември, не се издължим на БФБ, Видин остава без представителен мъжки тим... За пръв път от 50 години насам", с огорчение сподели още Росен Ракаджиев.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна