Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещането на шампионите

На специално подготвени тържества, две видински училища- ПМГ "Екзарх Антим І" и СОУ "Цар Симеон Велики", посрещнаха световната шампионка по самбо Цветелина Цветанова и бронзовата медалистка Тамара Панталеева. Ученици и учители поздравиха двете медалистки с цветя и подаръци, и поздравителни адреси и грамоти.


Състезателките на видинския спортен клуб "Борба, самбо и джуджо" Цветелина Цветанова и Тамара Панталеева, завоюваха своите отличия на Световното първенство за юноши, което се проведе в латвийската столица Рига от 13 до 17 октомври. В категория до 40 килограма Цветанова спечели злато за България, като на финала победи, представителката на Русия Екатерина Лазутина с категоричният резултат 6:0 точки. На тепиха в латвийската столица, в категория до 60 килограма Тамара Панталеева победи представителката на Украйна Анастасия Шевченко.

"Когато се пише новата спортна история на Видин, там ще пише- Цветелина Цветанова, първата видинска световна шампионка по самбо", каза развълнувания старши треньор на видинския спортен клуб "Борба, самбо и джуджо" Пламен Петров.

"Не всички спортисти могат да станат световни и олимпийски шампиони. Важно е когато се спортува, спортния дух да се приеме на въоръжение за целия живот на човека, защото той ще му носи успехи и след това", допълни кмета на Видин Румен Видов. Той подари на двете спортистки спортни куртки и им пожела бъдещи успехи.

В историята на видинския спортен клуб "Борба, самбо и джуджо" са записани имената на 5-ма световни шампиони, при мъжете и европейска титла при жените, както и много други европейски и държавни, индивидуални и отборни отличия.

От 25 до 27 октомври Тамара Панталеева ще участва на Европейското първенство по самбо за младежи, което ще се проведе в Халкидики, Гърция.

ОЩЕ СНИМКИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ ВЪВ FACEBOOK

По публикацията работи: Милен Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна