Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца с нов наставник до 10 декември

Врачанският "Ботев" ще има нов старши треньор до 10 декември. Това стана ясно днес на редовната пресконференция на временния наставник на новака в елита Тодор Гарев. Гарев обаче отказа да назове името на своя наследник и призова медиите да имат още малко търпение.

В неделя "Ботев" гостува на "Видима-Раковски" в Севлиево в може би най-важния си мач през тази есен. Тодор Гарев призна, че целта пред врачани са трите точки в този мач, тъй като ръководството е искало от него да спечели 4 точки в последните 2 мача.

"Ние нямаме право да подценяваме никого. Противникът ни е познат, тъй като напоследък направихме доста контроли с него, но резултатите в проверките не значат нищо"- коментира Тодор Гарев. Той уточни, че е гледал последния мач на противника срещу "Левски", когато съвсем малко не им е достигнало да вземат точка от "сините". В клуба вече се настройват за неделното гостуване в Севлиево.
 
Отпадането в турнира за Купа България още във фаза 1/16 финали бе прието за нещо нормално от спортно-техническото ръководство. Врачани загубиха в даденото от рефера продължение на редовното време при гостуването на "Ботев" Пловдив. Изпълнителният директор на врачани Пламен Николов припомни, че в мача за купата е бил даден шанс на хора, които имат статута на твърди резерви или са от юношеската гарнитура на тима. Бронзовият медалист от световното първенство в Щатите през 1994 година допълни, че двубоят в Пловдив е бенефис за някои от участвалите в него, но отказа да назове конкретни имена. Според неофициално потвърдена информация, загубата от "Ботев" Пловдив е последното участие на бразилеца Жозе Мария Ненем с екипа на врачани. "Кариоката" получи пети жълт картон и пропуска последния мач от сезона в Севлиево. Заради слабото си представяне той няма да остане във Враца, а ще се върне в "Литекс" след нова година.

Никой и в Козлодуй няма да прави трагедии от отпадането на другия северняшки "Ботев" още във втория кръг в турнира за Купа България. В сряда тимът от северозападната "В" група спря участието си в надпреварата след загуба с 8:9 с дузпи от втородивизионния "Септември" Симитли. Старши треньорът Предраг Пажин заяви, че не се срамува от представянето на своите футболисти. Натурализираният сърбин отчете, че условията за игра са били изключително тежки, но въпреки това неговият тим е успял да докара мача до дузпите, където всичко е възможно. Пажин заяви, че по-важният мач през тази седмица за "Ботев" предстои в неделя- когато е дербито на северозападната "В" група срещу втория в класирането "Спартак" Плевен.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна