Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Маноев: "Искам да знам къде отиват парите, които Общината дава на "Ботев" Козлодуй"

"Общото събрание на ФК "Ботев" Козлодуй трябва да реши бъдещия му формат, собственост и начини на финансиране. Най-висшият форум е свикан на 9 февруари, като в него е поканен и представител на общинската управа", съобщи кметът на крайдунавския град Румен Маноев. Според кмета в досегашния му вид клубът не е предложил форма, която да овъзмезди даваните от местната управа средства. До началото на февруари се очакват и резултатите от финансовата ревизия на дружеството, която бе поискана от Маноев в края на 2011 година.

"Нямам претенции към ръководството на ФК "Ботев", но искам да е ясно Общината на кого дава пари, когато ги превежда по сметката на клуба. Затова сме поискали проверка, която да осчетоводи средствата, дадени от общинския бюджет в Козлодуй на местния футболен клуб. Така ще е ясно кой е мениджър и кой директор в клуба. Важно е и Община Козлодуй да получи нещо срещу парите, които така или иначе е давала досега", заяви Румен Маноев, според когото футболният клуб трябва да даде гаранции, че ще развива детско-юношеска школа.
"Ясно е, че пари от някакви гръмки трансфери не можем да чакаме, но поне трябва да е ясно с какво участваме като Община в клуба, на когото даваме пари. Трябва да се сложи край на безконтролното харчене на пари, защото футболът е скъпо удоволствие, но във време на криза трябва да се мисли не само за футбол, но и за други социални и не само социални дейности", категоричен бе Румен Маноев.

Скандалът в Козлодуй избухна след Коледа, когато изпълнителният директор Мартин Манасиев бе обвинен от футболисти, че не им е раздал парите за заплати, които са били преведени от Общината по сметката на клуба. Информацията бе потвърдена от финансов чиновник в местната управа, пред чиито очи Манасиев изтеглил от банков клон 15 400 лева, но не ги броил на играчите. От своя страна Манасиев заяви, че ръководството е глобило играчите, затова те няма да си получат всички пари. Точка на спора сложи кметът на Козлодуй Румен Маноев, като подаде сигнал до НАП и поиска ревизия на ФК "Ботев" Козлодуй.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна