Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно! Испанците все пак идват в "Ботев"

Преговорите между ръководството на футболния "Ботев" (Враца) и испанския консорциум, представител на който е Феликс Монео, навлизат в решителната си фаза. От вторник до четвъртък членът на управителния съвет на врачани Чавдар Атанасов и главният секретар на общината в града на Ботевата слава Иван Жеков са изкарали в испанската провинция Каталуня, откъдето идва интересът към "Ботев". Информацията беше потвърдена от Атанасов, който не скри оптимизма си за бъдещето развитие и стигане до сделка.

Поканата за гостуване дошла от г-н Джоузеф Делгадо, който изпрати в началото на годината във Враца Феликс Монео, за да представи инвеститорския интерес към ПОФК "Ботев". Делгадо е собственик на баскетболен клуб и футболен клуб в общинския център Жирона, където врачанската делегация на място се запознала с условията, в които работят местните спортисти.

"Очарован съм от видяното. Убедих се, че тези хора наистина имат финансовите възможности, за които говорят, а и желание да инвестират в "Ботев". Не крия: оптимист съм за онова, което може да се случи на нашия футболен клуб, ако г-н Делгадо реши да инвестира в него", заяви Чавдар Атанасов.

В началото на седмицата Атанасов трябва да изпрати анализ за това колко средства ще са необходими на „Ботев” да завърши сезона в "А" група. Отделно от това шефът на врачанския клуб трябва да провери нормативната уредба, чрез която клубът да се трансформира от сдружение с нестопанска цел в акционерно дружество, за да могат да влязат испанските капитали в него.

Промяната може би ще бъде реализирана още на 29 февруари, за когато е свикано общо събрание на ПОФК "Ботев". На форума трябва да бъде отчетена финансовата 2011 година и да бъдат приети нови членове в управителния съвет. Най-висшият форум на ПОФК "Ботев" е свикан за последния ден на февруари от 10 часа в административната сграда на стадион "Христо Ботев".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени