Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна турнето на ФК "Ботев" в Судан

Планираното турне на елитния "Ботев" Враца в Судан няма да се осъществи- информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на клуба Пламен Николов. Причината за пропадането на турнето е недостиг на време за изваждане на визи за българската делегация.

"Технологично не успяхме да се вместим в изискванията за изваждане на входни визи в Судан. Вчера тяхното посолство не работеше заради срещата на чуждестранните посланници в България с президента Росен Плевнелиев. Оказа се, че за 24 часа това няма как да стане", заяви бронзовият медалист от Щатите `94.
Воденият от Антони Здравков отбор трябваше да отпътува за Африка в петък- 17 февруари, и да остане там до 20 февруари. Планирана бе и една контролна среща на 19 февруари с вицешампиона на Судан "Ал Хилал Омурдман". Пламен Николов допълни, че домакините и организаторите на турнето са били изключително коректни към врачани, като са им предложили нови дати за пътуването- от 24 до 28 февруари. От клуба обаче преценили, че времето не е подходящо за футболистите на "Ботев". Разликата в температурите в Африка и липсата на време за аклиматизация са накарали шефовете на врачани да се откажат от пътуването. Така вместо в Судан, "Ботев" ще играе в събота мач с "Пирин" Гоце Делчев и най-вероятно ще удължи престоя си в Сандански с още няколко дни заради тежката зимна обстановка във Враца. 60-сантиметровата снежна покривка, която е затрупала градския стадион "Христо Ботев", поставя пред сериозна дилема управата на клуба. Шефовете на "Ботев" трябва да измислят как да изринат повече от 5 000 тона сняг от терена и как да почистят трибуните преди домакинството срещу "Славия" на 3 март.

В шест контроли "Ботев" записа пет победи в подготвителния етап за пролетния полусезон в "А" футболната ни група. Жертва на новака в елита този път стана "Локомотив" София, когото врачани обърнаха от 0:1 до 2:1 на изкуствения терен в Сандански. Паметливи припомниха, че миналата есен "Ботев" излъга с 1:0 "железничарите" на "Герена", където им гостува в шампионатен мач от "А" група.

Мачът в Сандански започна зле за врачани, които допуснаха ранен гол. Още в 7-та минута Васил Велев изведе столичани напред, след пробив и центриране на Кристиян Добрев. "Ботев" се върна почти веднага в мача благодарение на Бранимир Костадинов, който изравни с глава в 11-та минута, след центриране от корнер. През второто полувреме двамата наставници- Тони Здравков на врачани и Антон Велков на столичани, направиха куп смени. "Ботев" стигна до победата в 81-та минута, когато Лъчезар Балтанов осигури победата с техничен удар за крайното 2:1.

В този мач играха следните футболисти:
"Локомотив": Галев, Коев, Гаров, Върбанов, Добрев, М. Димитров, Св. Петров, П. Петков, Пеев, Велев, Атанасов /като резерви се пуснаха още: Михайлов, Бранеков, Стоев, Юл. Петков, Манчев, Манолов/.
"Ботев": Митов, Куанг, Ванков, Альошев, Найденов, Валериев, Чалъков, Илиев, Костадинов, Коконов, Владинов /като резерви играха още: Ценовски, Д. Пенчев, Балтанов, А. Петров, Раденцов, Н. Христов, Рангелов, Н. Маринов/.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна