Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" загуби в контрола от "Локомотив" с 2:3

Врачанският "Ботев" загуби с 2:3 от "Локомотив" Пловдив в контролен мач, игран в Сандански. Това бе едва второто поражение за врачани от 8 мача от началото на подготовката.

Преди почивката "Ботев" игра с експериментален състав и получи 2 безответни гола. В 34-та минута Дани Георгиев откри резултата в полза на "смърфовете", засичайки с глава центриране отдясно на Драги Коцев. Само 2 минути по-късно Йордан Тодоров центрира и Христо Златински с глава удвои преднината на "черно-белите". Между двете попадения Косьо Мирчев бе заменен от Илия Илиев, което освежи играта на врачани.

Второто полувреме започна с натиск на врачани. В 50-та и 51-та минути Илия Илиев от фаул и Рангелов с глава бяха близо до гола. В 58-та минута Бенжалюн покоси в пеналта Иван Коконов и "Ботев" получи право да бие дузпа, но от бялата точка Лъчезар Балтанов не успя да опъне мрежата зад гърба на Иван Караджов.
В 69-та минута Николай Владинов открадна топката от Бенжалюн и даде голов пас на Балтанов, който поправи грешката си и намали на 1:2. В 74-та минута Ангел Йошев от "смърфовете" бе изгонен с червен картон от рефера Стефан Апостолов, тъй като се опита да контузи Раденцов с грубо влизане, а после напсува съдията заради вдигнатия му жълт картон. В 77-та минута Рангелов с глава изравни след хубав пробив и центриране отляво на Николай Маринов. Христо Спасов обаче отново върна "Локомотив" на пътя на победата с попадение почти в ответната атака за 3:2, след като открадна топката от краката на Петър Альошев. Между 80-та и 82-та минути "Ботев" можеше отново да изравни, но Раденцов и Рангелов не отправиха точни шутове към мрежата на Караджов.

За "Ботев" играха: Цветковски, Куанг, Пенчев, Ванков, Найденов, Валериев, Николов, Данчев, Мирчев, Раденцов, Владинов /резерви: Илиев, Ант.Петров, Альошев, Савич, Маринов, Чалъков, Балтанов, Костадинов, Коконов, Рангелов/.

За "Локомотив" играха: Павлов, Тодоров, Бенжелюн, Дяков, Венков, Златински, Д. Георгиев, Коцев, Даксон, Карвальо, Сержиньо /резерви: Караджов, В.Георгиев, Йошев, Спасов, Йорданов, Витанов, Гочев, Спасов, Цеков/.

Голмайстори: 0:1 Георгиев /34/, 0:2 Златински /36/, 1:2 Балтанов /69/, 2:2 Рангелов /77/, 2:3 Спасов /78/.

Картони: Жълти картони: Пенчев, Владинов, Ванков, Данчев /"Ботев"/; Даксон, Дяков, Йошев /"Локомотив"/; Червен картон: Йошев- "Локомотив"- 74-та минута.

Главен съдия Стефан Апостолов; стадион "Вихрен" Сандански- 200 зрители.
 
Информация на ухо:
Коварен вирус натръшкал половината от футболистите на врачанския тим. Старши треньорът Тони Здравков се видял в чудо кои да пуска и кои не срещу "Локо"-то. Проблемите на играчите започнали от сутринта, като половината от тях се оплаквали от главоболие и стомашно разстройство. През първата част старшията "похарчил" първо болните, а след почивката пуснал в игра по-здравите играчи.
Здравков не се наемал за сега да прогнозира дали ще може да събере боеспособен състав от 11 души за четвъртък, когато "Ботев" ще трябва да играе последния си мач от подготовката в Сандански. Врачани чакат загубилия срещата между "Светкавица" Търговище и "Любимец", за да ритат с него от 12 часа. В петък врачани ще си стегнат багажа и ще напуснат хотела си в южния град. След това наставникът им Тони Здравков ще ги пусне за 2 дни в почивка, а от понеделник "Ботев" започва да се готви за старта на пролетния полусезон в "А" група срещу "Славия".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна