Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по футбол за девойки във Видин

За четвърта поредна година във видинската спортна зала "Фестивална" се проведе Осмомартенски футболен турнир за девойки. В него участие взеха отбори от пет видински училища: СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ПГОХ "Михалаки Георгиев", ПМГ "Екзарх Антим I", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" и ОУ "Епископ Софроний Врачански".

"Щастлив съм, че за четвърта поредна година организираме и провеждаме футболен турнир в зала за девойки", каза за РАДИО ВИДИН Иво Марков, председател на Областния съвет на БФС във Видин.
 
По думите му, тази прекрасна, станала вече традиционна футболна инициатива, тази година се радва на особено голям обществен интерес. Според Марков отборите показват все по-добри технически качества, а това е правилната посока, в която трябва да се работи за популяризиране на женския футбол.
 
Купата в състезанието спечелиха девойките от ПМГ "Екзарх Антим І". На второ и трето място се подредиха отборите на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров".
 
Вивиан Данчева и Мартина Иванова, от отбора на ПМГ "Екзарх Антим I", споделиха, че се радват, че имат възможността да участват в турнира и по този начин дават пример на по-малките момичета. Въпреки че футболът по начало се смята за повече мъжки спорт, те показаха завидни умения с коженото кълбо и споделиха, че се надяват да грабнат първото място на финала:
 
"Въпреки че за нас удоволствието от играта е по-важно от класирането."
 
Вивиан и Мартина играят в женската формация на "Бдин" Видин,
 
те са и единствените представителки на нежния пол от крайдунавския град, които защитават честта на женския национален отбор по футбол за девойки.
 
Организатори на четвъртото издание на Осмомартенския турнир по футбол в зала за девойки Видин `2012 са Община Видин, Регионалният инспекторат по образование, Фен клуб ЦСКА и Областният съвет на БФС във Видин. За всички участници бяха осигурени предметни награди, а най-голямата изненада бяха няколкото торти, една от които бе с емблемата на ЦСКА.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна