Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири златни и един бронзов медал за видинските самбисти

С цял куп медали се прибраха нашите момчета и момичета от Държавния шампионат по самбо. В чисто новата зала "Арена Армеец" юношите и девойките до 18 години спечелиха четири златни и един бронзов медал. Шампиони в своите категории станаха Малин Малинов, Ерик Деянов, Тамара Панталеева и Световната ни шампионка от Рига за 2011 година Цветелина Цветанова. Тези постижения, разбира се, се дължат до голяма степен на техния треньор Пламен Петров.
Във втория ден при младежите и девойките до 20 години титлата си дублира Тамара Панталеева, със сребро останаха Пламен Рангелов и Ивелина Емилова, а бронзови медали спечелиха Цеца Димитрова и Тодор Тодоров.

И в двата дни момичетата ни се наредиха на отборното трето място, а юношите и младежите - съответно 4-ти и 5-ти.

Четиримата ни шампиони придобиват директно право на участие на Европейското първенство в Букурещ, което ще се проведе от 5-ти до 8-ми април, както и на участие в Световното първенство през октомври, на което София е домакин.

"Клубът ни се развива много добре. Отдавна не сме имали толкова голям успех на републиканско първенство. Изключително съм доволен от представянето на всички. Смея да твърдя, че съм добър треньор, но не толкова добър мениджър", каза след състезанието треньора Пламен Петров.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна