Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинското самбо с големи надежди за Европейския шампионат в Букурещ

СК "Борба, самбо и джудо" Видин ще представи България на Европейското първенство по самбо за юноши и девойко до 18 години и младежи и девойки до 20 години, което се провежда от 5-ти до 9-ти април в Букурещ, Румъния. Джудистите от видинския клуб пък ще защитават честта си на Държавното отборно първенство по джудо за мъже и жени до 23 години, което ще се проведе тази неделя в София.

"Разбира се, че имаше трудности около подготовката, застраховките, както и осигуряването на транспорта до Букурещ, но в крайна сметка във Видин има добри хора, които предоставиха на клуба финансова помощ, за да може и останалите трима състезатели да пътуват за Европейското по самбо, каза за РАДИО ВИДИН треньора Пламен Петров. По думите му е много радващо, че в града ни има хора, които милеят за видинския спорт и са готови винаги да помагат.

В петък, 6 април на тепиха излиза световната шампионка от Рига Цветелина Цветанова в категория до 40 кг. В събота, 7 април ще се борят Ерик Цветанов, кат. до 81 кг. и Малин Малинов в кат. до 42 кг, които ще запишат дебют в международно състезание, а в неделя, на 8 април ще стискаме палци за Тамара Панталеева.

СК" Борба, самбо и джудо" ще представи Видин и на Държавното отборно първенство по джудо за мъже и жени до 23 години, което ще се проведе тази неделя в София. Наставници на отбора са помощник треньорите Габриела Кирилова и Ивайло Тодоров.

Всичко около представянето на СК "Борба, самбо и джудо" Видин на Европейския шампионат по самбо в Бущурещ и Държавното отборно първенство по джудо за мъже и жени до 23 години очаквайте тази неделя, 8 април в предаването "Клуб Спорт" по РАДИО ВИДИН.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени