Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОУ "Цар Симеон Велики" с квота за държавните финали

Баскетболният отбор на видинското СОУ "Цар Симеон Велики"- момчета, възрастова група 8-10 клас, спечели зоналния турнир и се класира за финалите на ученическите игри. Във Враца "царистите" победиха отбора на домакините от ПМГ "Акад. Иван Ценов" с 45:42 точки.

"И във втората среща от програмата видинчани се наложижа убедително над областния първенец на Монтана от Професионалната гимназия по електротехника "Христо Ботев" с резултат 53:29. Държавните финали във възрастова група момчета 8-10 клас са в края на май, домакин е Златоград. Това е третият баскетболен отбор от Видин, койта се класира за финалите на игрите"- съобщи за РАДИО ВИДИН Росен Ракаджиев, изпълнителен директор на Ученически спортен клуб "Шампион" Видин.

Калоян Петров- с номер 6, с отбора на БК "Видабаскет"
"С най-голям принос за успеха на видинчани бе лидерът на отбора на "царското училище" Калоян Петров, който в срещата с Враца записа 30 точки в личната си сметка, от общо 45 отборни. В другия мач се отчете "само" с 13 точки, защото срещата се очерта като по-лека и ръководителят на отбора реши да даде възможност за изява на всички състезатели- затова смените на игровото поле бяха по-чести. Водач на отбора на СОУ "Цар Симеон Велики" на зонолната фаза бе "по заместване" учителят Атанас Ничев, поради сериозен паралелен ангажимент на титулярния треньор на децата- Румен Груев. Морална подкрепа от първия ред в публиката на нашите оказа старши треньорът на БК "Видабаскет" Николай Колев. Много добро впечатление с играта си направи Антонио Петров от Враца. Отборът на врачани е много добре селектиран- съставен е от ръстови състезатели, с много добри данни, но явно липсата на клубна баскетболна школа си казва думата, а за влизане във финал и добро представяне на републиканско ниво са необходими повече тренировки и работа за техника и развиване на баскетболни умения"-
коментира още Росен Ракаджиев.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени