Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболните ПОФК "Ботев" и ПФК "Монтана" без милост срещу ЦСКА и "Светкавица"

ПОФК "Ботев" излиза днес срещу ЦСКА в късния мач от програмата на 27-ия къг на "А" футболна група. Врачани са на 12-та позиция с актив от 24 точки, докато лидерът в шампионата има 63 пункта. В досегашните 53 срещи между двата тича "Ботев" е спечелил едва 4 сблъсъка, а в 15 е измъквал равенството. Головата разлика от 125:50 също е в полза на "армейците". Въпреки това, врачани смятат, че могат да откраднат точка или три от стадион "Българска армия" тази вечер. Двубоят, който започва в 20 часа и ще бъде даван по телевизията, ще се играе на електрическо осветление.

Старши-треньорът на врачани Антони Здравков заяви часове преди мача, че няма пробеми с контузени или наказани футболисти, защото всички в "Ботев" искат да попаднат в групата за мача с "червените". През есента мачът във Враца завърши 2:2. Близостта до София пък може да накара десетки врачани да пътуват с колите си до столицата, за да гледат изпълненията на своите любимци. На стадиона със сигурност ще има колоритна агитка на гостите.

ПФК "Монтана" няма да има милост и ще търси трите точки при гостуването на аутсайдера "Светкавица" /Търговище/
. Момчетата на треньора Атанас Атанасов – Орела си осигуриха място в елита догодина още преди един кръг, но това не ги успокоява. Орела ще търси победите до края на шампионата. Кметът на Монтана Златко Живков е поставил цел отбора да завърши първенството най-малко с актив от 30 точки. До момента монтанци имат 26.

"В следващите два мача, срещу Светкавица и Локомотив /София/, ще гоним 6 точки", категоричен е изпълнителният директор Румен Панайотов. Футболният началник е сигурен, че подопечните му ще вземат на сериозно срещата със Светкавица.

"Ако подценим мача, ще берем ядове в Търговище. Убеден съм, че момчетата ще го имат в предвид и това няма да се получи", каза още Панайотов. Монтана направи непростим пропуск през есента у дома, след 0:0 на стадион "Огоста" и сега ще трябва да вземе с "отличен" реванша в Търговище.

Със сигурност срещата пропуска левия защитник Антон Личков. Бранителят е с травма на глезена на левия крак и не се знае дали ще бъде готов и за домакинския мач със столичните "железничари". Възможно е Атанас Атанасов да даде шанс за изява и на футболистите играли по-малко през сезона.

Контузен: Личков

Наказани: няма

Евентуален стартов състав: Яначков, Мечечиев, Сечков, Трифонов, Дениран, Д.В.Илиев, Гаджев, Воденичаров, Мичев, Антонов, Едуардо

Резерви - /Аршинков, Копаранов, Дюлгеров, Аврамов, Кондев, Д.Кр.Илиев, Вълчанов/

Срещи, 27 кръг:

Калиакра - Миньор (Перник) 2 : 2
Видима-Раковски - Славия 1 : 2
Берое - Черно море 2 : 0
Черноморец - Литекс 1 : 1
Локомотив (София) - Лудогорец 0 : 1
Локомотив (Пловдив) - Левски 3 : 2

Срещите днес:

17.00 часа - Светкавица - Монтана
20.00 часа - ЦСКА - Ботев (Враца)
По публикацията работи: ЕКИП НА РАДИО ВИДИН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени