Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанинът Владимир Василев стана първи в петия кръг от републиканския шампионат "Раликрос - Божурица" 2012

22-ма пилоти от цяла България взеха участие в петия кръг от републикански шампионат "Раликрос - Божурица" 2012. Състезанието се проведе тази събота и неделя на трасето в близост до местността Божурица край Видин. За шампионата се записаха пилоти от Видин, Габрово, Плевен, София, Бургас, Монтана, Криводол, Разград.

В генералното класиране най-добро време и първо място извоюва видинчанина Владимир Василев с "Ауди Eс 2". Втори стана Румен Киров от Монтана със "Субару", а трети се нареди Васко Василев с "Лада Самара" с двигател от "Ланчия", също от Видин.
 
Бяха връчени и отборни награди. Първото място бе за тима на "Старт Н" - Криводол, втори станаха "Монтана Рейсинг" и и трето място зае видинският спортен клуб "Вида моторспорт". След края на финалните серии, видинският кмет Герго Гергов, заместник-кметът Добромир Дилов и секретарят на Община Видин Орлин Василев връчиха купи и предметни награди, осигурени от частно мелничарско предприятие, бяха връчени и три кросови велосипеди.

 
"Надявам се рали и автокроса във Видин да се възродят и всяка година да има кръгове от отделните шампионати", каза за РАДИО ВИДИН Иван Иванов от АСК "Жико моторспорт" Видин. Той каза още, че в последните две години клуба участва активно в шампионатите на страната.
 
 
Организатори на автошоуто бяха автомобилните спортни клубове "Вида моторспорт", "Жико моторспорт" и община Видин. За автомобилистите от Видин предстоят участия в кръговете по рали-крос в Криводол и Монтана.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна