Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред старта на Северозападната лига по женски футбол

Не само футболистите на "Ботев" Враца водят подготовка за новото първенство. Започнаха тренировките и на женските формации от Враца, с наставник Павлин Тодоров, който се занимава отдавна с женски футбол. Специалистът от Враца от 15-20 години кара девойките да тичат след топката и така се опитва да докаже, че женският футбол има почва и във Враца. Мечтата му е да докаже тезата си и в Северозапада. Неслучайно се е захванал да възроди областното първство по футбол във Враца:

"Така наречената Северозападна лига, защото искаме да поканим отбори от този регион. Това включва двата врачански отбора- "Ботев" и "Феникс" отбори от Монтана, Козлодуй, Бяла Слатина и Мездра. Тимът от железничарския град даже е участвал в последното издание на турнира във Враца. Момичетата имат желание, сега остава въпросът да се намери и човек, който да се занимава с тях. Трябва да се осигурят и пари..."

Идеята на Павлин Тодоров е Северозападната лига по женски футбол да запази досегашната си схема на провеждане:

"Ще го правим на турнири, за да може да се пестят средства. Така шесте отбора ще изиграят срещи по между си в два или три дни, а не на разменено гостуване, което струва повече. Има някаква идея в БФС за образуването на 7 зони, в които да се провеждат регионални първенства. Ние това си го правим от години. Има го документирано при Цецо Стефанов в областния съвет на БФС, но никой не му обръща внимание."

Очаква се и промяна в единия от врачанските отбори- "Феникс", който ще го води Михаела Първанова, която доскоро е била капитан на селекцията. Павлин Тодоров се надява на по-европейско поведение към женския футбол от новите спонсори на "Ботев".

"Сега се надявам новите спонсори на "Ботев" Враца да обърнат внимание на женския футбол, защото имам много добри деца! Имам поне 15 деца, които да участват в републиканското до 17 години. Имам момичета отвсякъде- от Видин, от Кула даже имам, от Тетевен, Ботевград, Берковица. Събираме отвсякъде, защото от 100 момчета 90 са футболисти, но от 100 момичета- само едно-две!"
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна