Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Илиев спечели градското първенство на Видин по шахмат за месец юли

Илиян Илиев спечели градското първенство на Видин по шахмат за месец юли. С победата той прибави още 15 точки към актива си и сега е само на 13 точки от временния водач Мирослав Милчев. Турнирът се проведе в шахматната школа при наличието на всички най-силни шахматисти в града.
Победителят Илиян Илиев


Силно впечатление направи изгряващата звезда на детския шах - Радостин Бушев, който игра напълно равностойно с всички най-силни състезатели в турнира и показа много бурно развитие в своята игра, макар че се класира едва на 5-то място.

През месец август в Белоградчик Шахматен клуб "Найден Войнов" организира за трети пореден път най-големия турнир за любители на Балканите - Балкански шахматен фестивал за любители 20-26 август 2012г. Към настоящия момент са заявили участие над 100 състезатели от 17 страни от Балканите и цяла Европа. Гросмайстор Александър Делчев ще води безплатни за участниците лекции и ще тренира най-амбициозните. Предвидени са също така два блиц турнира, избиране на кралица на фестивала, много интересна туристическа програма. Наградният фонд на турнира е 15 000лв. Фестивалът се организира от Шахматен Клуб "Найден Войнов", редица фирми, Община Белоградчик и Българска Федерация по шахмат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна