Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдбата на "Бдин" ясна до дни

До дни ще стане ясна съдбата на "Бдин"-Видин, водят се разговори с областната и общинската администрация за спасяването на отбора, но при всички случаи ще участва в Областното футболно първенство. Това каза за Радио Видин председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков.

"В момента "Бдин" са ми най-голямата грижа. За повечето отбори в областта вече имаме яснота, но с "Бдин" положението е такова, че в момента нищо не се прави. Всички чакат нещо да стане. Но трябва да има един човек, който да се ангажира с отбора. Имаше варианти да се играе във "В" група, но пари не се намериха. Идеята е да се започне от "нулата" с регистрация на нов клуб. Например "Бдин 1923". С деца и юноши да се поддържа школата, да се играе в областната група, догодина да се влезе във "В" група и да се кара по етапен ред, за да се стигне до професионалния футбол, където е мястото на "Бдин". В понеделник всичко ще е ясно.", каза Иво Марков.

Целият разговор с председателя на областния съвет на БФС Иво Марков можете да чуете в предаването "Клуб Спорт" на Радио Видин в неделя 5 август от 15 часа.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна