Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успех за козлодуйските гребци на Спартакиадата във Варна

Спартакиадата по морски спортове на военноморските сили във Варненския залив завърши днес с надпревара в дисциплината "теглене на въже", където козлодуйският спортен клуб "Атом" за пореден път се наложи като безспорен победител, след като категорично помете конкуренцията.

И в тази дисциплина освен цивилния отбор на "АЕЦ Козлодуй" се включиха всички останали отбори, участници в Спартакиадата - двата отбора на Висшето военноморско училище "Н.Й.Вапцаров" и по два отбора на военните бази във Варна и Бургас. Упоритата предварителна подготовка по Дунав донесе категорични победи в трите гонки и още една челна позиция в крайното класиране в дисциплината "гребане".

По-трудна се оказа дисциплината "ветроходство", в която козлодуйският тим остана трети, след като отборите на домакините от военноморското училище си разпределиха победите. На трето място се подреди козлодуйският тим и в зависещата от климатичните условия дисциплина "хвърляне на хвъргало", приключила вчера. Утре сутрин Спартакиадата по морски спортове на военноморските сили ще бъде закрита с тържествено награждаване на участниците.

"За нас е чест, че взехме участие за четвърти път в гонките. Представихме се повече от отлично, защото спечелихме за трета поредна година. Няма да почиваме, продължаваме тренировки и очакваме още спонсори, за да подобрим материалната си база", каза треньора Огнян Панов.
По публикацията работи: Петя Дилова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна