Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ШК "Найден Войнов" в защита на две шампионски титли

Шахматен клуб "Найден Войнов" от Видин ще се опита да защити двете си поредни шампионски титли от 2010 и 2011 г. в Слънчев бряг. Турнирът започва днес и ще продължи до 25 септември.

Към шахматния "Олимп" на България се изправят най-силните видински шахматисти: Мирослав Милчев, Ивайло Тодоров и Илиян Илиев, подкрепени от четирима гросмайстори от световна величина Александър Делчев, Деян Божков, Мариан Петров и израелския младеж Тамир Набaти. За отбора ще играят също Христо Велчев и Стефан Симеонов.

"Очакват ни 7 битки от гладиаторска величина, но по-важното е какъв пример ще дадат звездите в отбора на подрастващото поколение от училищата в цяла видинска област. От днес, 19-ти септември отборът - двукратен шампион на България ще се раздава във всяка една партия, на всяка една дъска, за пример на децата и младежите от Видин и региона, за които в рамките на 30 дни във всички основни училища ще бъде организирано обучение по шахмат и разбира се серия от турнири, на които да изпробват ума и находчивостта си", сподели за радио Видин председателя на клуба Евтим Стефанов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна